Hvid pizza med kartofler, løg og oliven

En pizza uden tomatsauce kaldes også en hvid pizza (pizza bianca). Her er bunden i stedet smurt med cremefraiche og toppet med enkelt fyld.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt olie, salt og groft mel. Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig, evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ time.
Når pizzadejen har hævet færdig, æltes den hurtigt igennem på et meldrysset bord. Del dejen i fire mindre eller to store stykker, og rul hvert stykke ud med en kagerulle til en tynd, rund pizzabund. Læg dem på hver sit stykke bagepapir.
Tænd ovnen på 230° varmluft. Lad to bageplader blive varme i ovnen.
Skræl kartoflerne. Kog dem møre i letsaltet vand. Afkøl kartoflerne, og skær dem i tern.
Pil løg, og skær dem i tynde skiver. Steg dem i olie på en pande ved middel varme i 10 minutter, til de er bløde og let gyldne, men ikke brune. Krydr med timian, salt og peber.
Smør et tyndt lag cremefraiche på pizzabundene, og top med løg, kartofler og mozzarella revet i stykker. Fordel oliven på pizzaerne, og krydr med lidt salt, peber og timian.
Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Kom eventuelt frisk timian på toppen af de nybagte pizzaer.

Tip!

Ingen cremefraiche? Så smør pizzabunden med flødeost (fx mascarpone).

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft