Hvid gløgg med rosiner og mandler

Hvid gløgg med hvidvin, appelsiner, stjerneanis, kanel, nelliker og allehånde. Og selvfølgelig rigeligt med mandler og rosiner. Perfekt drik til at komme i ægte julestemning med.

Bemærk: Trækketid: Mindst 8 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær brede strimler af appelsinskallen uden at få den bitre hvide hinde med.
Bland hvidvin, sukker, krydderier og strimlet appelsinskal i en gryde.
Lad det simre i 30 minutter under låg, og lad det herefter trække i mindst 8 timer – eller gerne natten over.
Sigt appelsinskal og evt. også krydderierne fra gløggekstrakten. Varm blandingen op sammen med hvidvin, mandler og rosiner, til den er ca. 60° varm.
Skyl appelsinen, skær den i kvarte skiver, og fordel dem i kopperne. Hæld den varme gløgg over, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth