Hvid chokolademousse med syltede citrusskaller

Den hvide chokolademousse er en smuk dessert, der anrettes i små portionsglas og toppes med syltede citrusskaller – enkelt og elegant.

Bemærk: Afkøling: I alt mindst 5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak den hvide chokolade groft med en kokkekniv på et skærebræt. Bring fløden i kog i en tykbundet gryde, træk den væk fra varmen, og lad chokoladen smelte i den varme fløde, mens du rører i gryden.
Lad blandingen blive helt kold i køleskabet i mindst 2 timer.
Pisk forsigtigt den kolde flødeblanding med et piskeris, til den får en cremet konsistens.
Pisk æggene sammen i en anden skål med en elpisker, til de skummer godt. Vend forsigtigt flødeblandingen sammen med æggemassen til en jævn chokolademousse, brug en røreske eller en dejskraber.
Knus kiksene fint, og fordel dem i portionsglas. Fordel chokolademoussen oven på kiksekrummerne. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
Riv citron- og limeskallen på den fine side af rivejernet. Læg det i en gryde med sukker og 1 dl vand, og lad det småkoge, til det har en sirupsagtig konsistens.
Anret desserterne med syltede citrusskaller, citrussirup og mynteblade på toppen.

Tip!

Du kan også sagtens bruge Digestive-kiks til bunden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Colombus Leth