Hvid chokoladekage med rysteribs

Denne hvide chokoladekage får en syrlig friskhed fra rysteribs.

Bemærk: Ovntid i alt: Ca. 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en bageform, ca. 1 l

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter. Tag dem ud, og fjern så meget som muligt af de brune hinder ved at gnide nødderne mod hinanden i et rent viskestykke.
Smelt chokoladen over vandbad sammen med smørret. Hæld chokolademassen i en skål, og rør sukkeret i med en ske.
Hak hasselnødderne groft, vend dem i chokolademassen sammen med æg, hvedemel og bagepulver, og rør godt. Skru ovnen ned på 175°.
Smør bageformen, og beklæd den med bagepapir. Fordel kagedejen i bageformen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Lad den køle af i formen.
Skyl ribsene, og ryst dem med sukker. Vend kagen ud af formen, og pynt den med rysteribsene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth