Hvid chokoladefudge med kirsebær og skumfiduser

Den hvide chokoladefudge har en smørblød konsistens og gemmer på søde, røde kirsebær.

Bemærk: Hviletid: 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 20 x 30 cm

Sådan gør du

Bring sukker, cremefraiche, smør og salt i kog i en gryde under omrøring. Skru ned, og lad blandingen simre svagt, mens du af og til rører rundt i gryden – massen skal samle sig og blive mere og mere tyk, og temperaturen skal op på 114° (brug et sukker- eller stegetermometer).
Tag gryden af varmen, og tilsæt hakket hvid chokolade. Rør rundt, til chokoladen er helt smeltet.
Smelt skumfiduserne i en varmefast skål over vandbad, og hæld det i chokoladeblandingen sammen med vaniljeekstrakt. Rør, til du får en ensartet masse. Tilsæt de soltørrede kirsebær, og rør igen.
Smelt smørret. Beklæd indersiden af bageformen med alufolie, og pensl alufolien med et tyndt lag smeltet smør. Hæld fudgemassen i formen, og afkøl ved stuetemperatur. Sæt den i køleskabet i 3 timer.
Skær fudgen i firkanter, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Tip!

Tørrede kirsebær fås i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker, men kan sagtens erstattes af andre sol- eller frysetørrede bær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Julie Polar de Greeve