Hummusskåle med aubergine og kikærter

Her serveres den skønne dip i skåle, pyntet med sprøde kikærter, bagt aubergine, saftige granatæblekerner og ærteskud.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i lange både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og drys med salt.
Bag auberginefritterne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne i overfladen.
Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og tør dem i et rent viskestykke, inden de hældes på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, spidskommen og salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløg. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker.
Tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag hummussen til.
Lun ganske kort fladbrødene i ovnen. Fordel hummussen i skåle, og pynt med ærteskud, auberginebåde, granatæblekerner og sprøde kikærter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling