Hønsesalat med svampe, hasselnødder og bacon

Noget sprødt, noget blødt, noget cremet, noget salt – en hjemmerørt hønsesalat taler til alle sanser og må ikke mangle på smørrebrødsbordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingefileterne i en gryde med vand, der netop dækker. Bring gryden i kog, og lad kyllingefileterne koge i 12 minutter. Hæld vandet fra gryden, og lad kyllingekødet køle helt af. Skær kødet i små stykker.
Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Varm en pande op med rapsolie, og steg champignonerne, til de er flot gyldne. Krydr dem med salt og peber.
Rist hasselnødderne i et par minutter på en tør, varm pande, til de får en smule farve og begynder at dufte. Gnid hasselnødderne mod hinanden i et rent viskestykke, så de brune hinder falder af. Fjern hinderne, og hak nødderne groft med en kokkekniv.
Rist bacon gyldent på en tør pande, og afdryp på et stykke fedtsugende papir. Bræk baconskiverne i mindre stykker.
Rør cremefraiche med mayonnaise, karry og dijonsennep, og vend kyllingekød og champignoner i dressingen. Smag til med salt og peber.
Rist fluteskiverne i ovnen eller på en brødrister. Anret en stor skefuld hønsesalat på hver fluteskive, og drys med de ristede hasselnødder. Pynt med de sprøde baconstykker og klippet karse.

Tip!

Pisk gerne mayonnaisen selv, så den er helt frisk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft