Hønsekødsuppe med sprødt skind

Simremad, når det er bedst! Her udnyttes kyllingens fulde potentiale, når den koges ind til en suppe, der også får smag af lækre rodfrugter.

Bemærk: Simretid: 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og skær løgene i kvarte. Skræl gulerødder og knoldselleri, og snit dem groft.
Skyl kyllingen, og dup den tør. Skær/hiv skindet af kyllingen, og læg det til side til senere.
Dæk kyllingen med vand i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg, peberkorn, korianderfrø og laurbærblad sammen med de snittede gulerødder og knoldselleri. Bring gryden i kog under låg. Skru ned, og lad kyllingen simre i 30 minutter.
Skrub kartofler, og skræl gulerødder, knoldselleri og pastinak. Skær dem i små stykker.
Løft kyllingen op af gryden, og lad den afkøle let på et skærebræt. Pil kødet af den. Tag nogle håndfulde af kødet fra til suppen, og gem resten på køl til andre formål.
Si suppen, og kassér de grøntsager, som har kogt i suppen. Hæld suppen tilbage i gryden, og lad det nye grøntsagsfyld koge i suppen under låg i 20 minutter. Lad kødet koge med de sidste 2 minutter.
Krydr skindet med salt og peber, og steg det sprødt i olie på en pande.
Anret skåle med hønsekødsuppe og sprødt kyllingeskind. Top med friskhakket persille, og servér med brød.

Tip!

Resten af kyllingekødet kan bruges som fyld i sandwich, hønsesalat, tarteletter, på pizza eller i risotto.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft