Hønsekødssuppe med kartofler

Hønsekødssuppe er en klassiker, og denne milde ret bliver ofte en favorit for selv små ganer.

Bemærk: Kogetid: Ca. 60 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingen i en stor gryde med peberkorn og laurbærblade. Kog den i 40 minutter under låg i hønsebouillon. Fjern undervejs skum fra overfladen med en ske.
Tag kyllingen op af suppevandet, og fjern skindet. Pil kyllingekødet i mindre stykker.
Skræl gulerødder og kartofler, og rens porrerne. Skær grøntsagerne i 1 cm tykke skiver.
Læg grøntsagerne i gryden, og kog dem møre i suppen i 20 minutter. Læg så kyllingekødet i suppen, kog den op, og smag suppen til.
Servér suppen med brøndkarse og evt. vild brøndkarse på toppen, og spis ristet flute til.

Tip!

Du kan også blende suppen med grøntsagerne, inden du tilsætter kyllingekødet, så får du en tykkere og cremet suppe.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft