Honningkagehus med glasur

Tegn og klip skabeloner af papir – så har du taget første skridt på vejen til at blive honningkagehus-mesterbygger! Dekorér huset med fin, hvid glasur og juleslik.

Bemærk: Hviletid, dej: Mindst 1 døgn.

Ingredienser

Udstyr

1 engangssprøjtepose

Sådan gør du

Varm honning, farin og smør op i en gryde ved svag varme, til smørret er smeltet, og blandingen er jævn. Køl blandingen helt af i en skål.
Rør æg, appelsinskal og fløde i. Ælt mel, salt og krydderier i dejen, til den er glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den køligt i mindst 1 døgn.
Tænd ovnen på 200°. Tegn skabeloner til huset. Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord, og skær efter skabelonerne, så du får 2 vægge, 2 tagstykker og 2 gavle. Skær vinduer ud.
Bag kagedelene 2 ad gangen i ovnen på bageplader med bagepapir i 6-8 minutter, til de er mørke i kanten. Pas på ikke at underbage dem, da de så vil blive for bløde til at bygge et hus af. Afkøl på en plan flade.
Pisk forsigtigt æggehvider og flormelis sammen med en elpisker på lav hastighed i en skål, indtil glasuren er helt stiv og danner små toppe.
Fyld glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen. Pynt vægge, tag og gavle med glasur, som du har lyst til, og dekorér evt. med slik. Lad delene tørre godt et lunt sted.
Smelt sukker langsomt i en dyb pande, til det er gyldenbrunt og helt opløst. Rør ikke i det undervejs. Dyp siderne på 1 væg og 1 gavl i det smeltede sukker, og sæt dem hurtigt sammen. Pas på, sukkeret er brandvarmt!
Fortsæt med at dyppe endnu 1 væg og 1 gavl i det smeltede sukker og sætte dem sammen med de andre dele. Lad det størkne godt.
Dyp til sidst tagdelene i det smeltede sukker, og sæt dem fast på huset. Klip hullet i sprøjteposen lidt større, og dekorér honningkagehusets tag med glasur og evt. slik.

Tip!

Sæt evt. en dåse eller tilsvarende i midten, som huset kan støtte op ad, så siderne kan tørre ordentligt, inden taget sættes på.

Gem al den overskydende dej i en skål, og bag peberkager af den på et andet tidspunkt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen