Honninghjerter med chokolade og glasur

Ingen jul uden honninghjerter! Brug en hjerteformet udstikker til at stikke dejen ud med, eller klip en hjerteskabelon af papir, som du kan skære kagerne ud efter.

Bemærk: Hviletid på køl: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

1 engangssprøjtepose

Sådan gør du

Varm honning, farin og smør op i en gryde ved svag varme under omrøring, til sukkeret er opløst. Afkøl i gryden.
Riv skallen af appelsinen fint. Bland de tørre ingredienser i en skål, og rør honningmassen i sammen med appelsinskal, æg og æggeblommer. Ælt dejen grundigt, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile køligt i 1 time.
Tænd oven på 180°. Beklæd bageplader med bagepapir. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær eller udstik hjerteformede kager, og læg dem på bagepladerne.
Bag kagerne i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle helt af på en rist.
Smelt chokolade over vandbad, og pensl et godt lag på hvert honninghjerte. Køl helt af.
Hæld æggehviderne i en skål, og pisk flormelis i lidt ad gangen med en elpisker på laveste hastighed, indtil glasuren er stiv og danner toppe. Fyld glasuren i en engangssprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen.
Dekorér honningkagerne med glasur efter eget ønske. Lad glasuren tørre, og opbevar kagerne i en dåse et tørt sted, indtil de skal spises.

Tip!

Hvis du vil hænge de færdigbagte honninghjerter op rundt omkring i huset, kan du sætte en tændstik (uden svovl) ned i toppen af hvert hjerte, før det bages. Fjern tændstikken igen, så snart kagerne tages ud af ovnen – så er der skabt et lille hul, som du kan trække et bånd igennem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen