Hjemmelavet waldorfsalat

Waldorfsalat er en rigtig skøn klassiker som passer perfekt til lidt tungere vinter- og efterårsretter. Vil du gerne lave en lidt lettere waldorfsalat, kan du skifte cremefraiche ud med fromage fraiche eller skyr, og få en ligeså smagfuld salat.

Hjemmelavet waldorfsalat
0-30 min.

(7)

November 4, 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

KLASSISK OPSKRIFT PÅ WALDORFSALAT 

Waldorfsalat er en dejlig klassiker i det danske køkken, som sagtens kan tåle at komme på middagsbordet noget oftere. Salaten passer nemlig godt til både and, kylling, svinekød og vildtretter.

Waldorfsalat er det perfekte miks mellem nødder, syrlige æbler, søde vindruer og selleri. Når den røres op med creme fraiche får salaten den klassiske waldorf-smag og udseende.

Hvad er der i en waldorfsalat?

Den klassiske opskrift på waldorfsalat består af en cremet dressing rørt med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder. Ønsker du mere grønt i salaten, kan du tilføje forskellig slags kål, fx grønkål eller rød spidskål.

Du kan også toppe salaten med friske krydderurter som persille og purløg. Her er måder, du kan variere waldorfsalat på:

  • Tilføj kål (rødkål, spidskål eller grønkål)
  • Top med friske krydderurter (f.eks. persille)
  • Erstat vindruer med jordbær
  • Erstat æbler med appelsin
  • Udskift creme fraiche med skyr eller halvdelen med flødeskum

Waldorfsalat med fløde

Opskrift på waldorfsalat med flødeskum er en dansk klassiker. Det er dog en smagssag, om den hører til i en waldorfsalat.

Det som gør waldorfsalat med flødeskum lækker, er selvfølgelig at flødeskum smager fed og cremet, men også luftigheden som samtidigt gør waldorfsalaten frisk.

Hvis du vil lave opskrift på waldorfsalat med fløde, skal du erstatte halvdelen af cremefraichen med flødeskum. Fløden piskes til let skum, og blandes derefter på almindelig vis med resten af ingredienserne til dressingen.

Sundere udgave af waldorfsalat

Ønsker du en mindre fed waldorfsalat, kan du erstatte cremefraiche med fromage frais eller skyr. Du kan også opblande creme fraiche med skyr, så du stadig får smagen fra creme fraichen.

Skal waldorfsalaten være lidt sundere, kan du også bruge lidt mindre dressing og fylde på med flere grøntsager såsom kål.

Server waldorfsalat i en salatskål ved siden af din øvrige mad. Så holdere den sig lækker og frisk. Foto: Peter Kam

Hvad spiser man waldorfsalat til?

Waldorfsalat er en klassisk julesalat i mange danske hjem. Der er ikke mange salater, som man forbinder med juleand og flæskesteg, men waldorfsalat er én af de salater, som går godt sammen med den tunge julemad.

Waldorfsalat er ægte mormormad!

Derfor kan du spise waldorfsalat til klassiske mormorretter eller danske retter. Du kan servere waldorfsalat til:

  • Alle former for simreretter (se vores simremad her)
  • Steg og kartofler (se alt vores mormormad her)
  • Forloren hare (se vores bedste opkrift på forloren hare her
  • Vildtretter

Måske du også kan li'