Hjemmelavet vaniljeis med solbærpuré

Parfait er en enkel flødeis, hvor man pisker æg og sukker sammen og vender flødeskum i, og du kan lave isen helt uden ismaskine! Her får den en dejlig smag og smuk farve fra solbærpuré.

Bemærk:Det tager minimum 4 timer for isen at fryse.

Ingredienser

Sådan gør du

1Bland solbær og sukker i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og gem dem til iscremen. Læg den tomme vaniljestang ned i gryden til solbærrene, bring det i kog, og lad det koge i 5-7 minutter. Pres grydens indhold gennem en finmasket si, så den bliver til glat puré, og lad pureen køle helt af.
2Pisk æggeblommer, sukker, salt og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til det er hvidt og skummende.
3Pisk fløden til let skum i en anden skål. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med æggesnapsen med en dejskraber.
4Hæld halvdelen af iscremen i en aflang, fryseegnet beholder, og dryp ca. halvdelen af solbærpureen over isen i lange striber på kryds og tværs. Hæld resten af iscremen over. Hæld til sidst tynde striber af solbærpuré oven på iscremen på den lange led.
5Træk streger med en tandstikker på den korte led gennem solbærpureen, så der dannes et flot mønster (som på billedet) i overfladen af isen. Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.
6Varm hakket chokolade, sirup og vand langsomt op i en gryde under omrøring, til saucen er glat.
7Tag isen ud af fryseren 10 minutter før servering. Anret kugler af is i skåle, og server med lun chokoladesauce.

Tip!

Det betaler sig altid at bruge mørk chokolade af god kvalitet, næsten uanset til hvilket formål chokoladen skal anvendes i dessertkøkkenet. Brug gerne chokolade med 60-74 % kakaoindhold, så chokoladesaucen får en dejlig intens smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft