Hjemmelavet is med rabarber og hvid chokolade

Den her rabarberis er svær at stoppe med at spise, fordi den er så god. Den hvide chokolade giver det dejligt crunch til isen.

Bemærk: Frysetid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150º. Rens rabarberne, skær dem i små stykker, vend dem med rørsukker, og fordel dem i et ovnfast fad med bagepapir.
Bag rabarberstykkerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er møre, og afkøl.
Pisk æggeblommerne cremede med en elpisker.
Bland mælk og sukker i en gryde, bring det i kog, og sluk straks for varmen. Rør mælken i æggeblommerne, og afkøl blandingen let.
Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med æggemassen.
Hak den hvide chokolade groft, og vend den i flødecremen sammen med de bagte rabarber.
Fordel iscremen i små glas eller forme, og sæt dem i fryseren i mindst 4 timer. Tag isen ud af fryseren 15 minutter før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth