Hjemmelavet gløgg med portvin

Lav gløggessensen et par dage i forvejen, så den kan stå og trække smag. Så kan du hurtigt lune den med to flasker hvidvin, når gæsterne kommer, og servere en elegant hvid gløgg.

Bemærk: Mængde: Ca. 2½ l. Afkøling: 2 dage.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl appelsinerne, og del dem i både. Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Bring alle ingredienserne i kog i en gryde.
Stil blandingen i køleskabet, og lad den trække i 2 døgn.
Hæld den kolde blanding gennem et dørslag, og sigt limeskal og hele krydderier fra.
Lun den kolde gløggessens sammen med hvidvin i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld kogende vand over mandlerne i en skål, og smut dem. Hak dem groft.
Hæld den lune gløgg i varmefaste glas, læg hakkede mandler og rosiner i glassene, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth