Hjemmelavet flødeis med valnødder og ahornsirup

Skøn opskrift på hjemmelavet flødeis med valnødder og sirup, der giver isen en nærmest karamelagtig smag og sprødt crunch.

Bemærk: Køletid: Mindst 2 timer. Frysetid i ismaskine: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

1Bring ahornsirup i kog i en kasserolle. Lad det koge i ca. 5 minutter. Tjek, om siruppen er kogt nok ind ved at hælde den tilbage i decilitermålet. Siruppen skal være reduceret med ¼.
2Pisk æggeblommer luftige i en skål. Tilsæt ahornsiruppen i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, til du har en luftig og lys æggemasse.
3Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mælk, fløde, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg i kasserollen, og varm det op under omrøring.
4Tag gryden af varmen, lige inden blandingen når kogepunktet, og fjern vaniljebælgen. Hæld mælkeblandingen over æggemassen under konstant piskning.
5Varm herefter cremen ved svag varme i en større gryde, indtil den begynder at tykne, så konsistensen minder om smeltet is. Lad iscremen stå i køleskabet i mindst et par timer, til den er gennemkold.
6Tænd ovnen på 175°, og fordel valnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
7Lad nødderne køle helt af, og hak dem groft. Kør herefter iscremen på ismaskine i ca. 1 time. Vend de hakkede valnødder i, og sæt isen i fryseren.
8Tag isen ud ca. 15 minutter før servering, og anret den i kugler i en skål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann