Hjemmelavede pitabrød

Sprøde pitabrød med kød og masser af grønt er et hverdagshit. Og bager du dine egne pitabrød, er det slet ingen skam at servere dem som dejlig, enkel weekendmiddag for dine gæster.

Bemærk: Hævetid: 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en stor skål. Tilsæt sukker, grahamsmel, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen grundigt <br /> igennem, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. mere mel, hvis det er nødvendigt.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del den i passende lige store stykker, og tril hvert dejstykke til en rund bolle. Rul bollerne ud med en kagerulle til små pandekager med en tykkelse på ca. 1½ cm.
Tænd ovnen på 220°. Sæt pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 15 minutter.
Bag pitabrødene på næstnederste rille i ovnen i 8-10 minutter, til de er hævet op og blevet let gyldne. Den høje ovnvarme gør, at brødene bliver hule, så de kan åbnes og fyldes med det valgte fyld.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth