Hjemmelavede kajkager

Kajkagen er en festlig dansk klassiker. Et sikkert hit på kagebordet, som både store og små er vilde med. Få opskriften på de sjove kajkager her!

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æg og sukker luftigt.
Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker skiftevis med mælken.
Fordel dejen i muffinforme.
Bag kajkagerne midt i ovnen ved 200° i ca. 12 min.
Pisk smør, flormelis, marmelade, limesaft og rød farve til en blød creme.
Fordel cremen over de afkølede muffins – smør den ud, så de får en rund top, og stil kagerne på køl, til cremen har sat sig.
Ælt marcipanen med frugtfarve og flormelis. Rul den grønne marcipan ud i 2 mm tykkelse og udstik den i 10 cm cirkler.
Smelt chokoladen over vandbad.
Form marcipanen omkring kagerne, skær et snit som mund og tegn øjne med smeltet chokolade – evt. på nogle små marcipankugler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP