Hjemmelavede berlinere

Det er faktisk overraskende nemt at lave hjemmelavede berlinere, og så smager de bare så skønt. Den søde gærdej fyldes med hindbærsyltetøj og koges i olie. Mums!

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

udstikker, 8 cm i diameter

Sådan gør du

Varm mælken op, og smelt smørret i mælken. Lad blandingen blive håndvarm.
Opløs gæren i mælken, og tilsæt sukker og æg. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem. Dejen må gerne klistre en smule.
Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.
Slå dejen ned, og rul den ud, så den er ca. ½ cm tyk. Udstik cirkler på ca. 8 cm i diameter (brug en udstikkerform eller et glas).
Læg ca. 1 tsk. syltetøj på halvdelen af dejcirklerne. Læg herefter en anden dejcirkel ovenpå, og klem omhyggeligt kanterne sammen, så marmeladen ikke løber ud under kogningen.
Lad kagerne hæve i ½ time, inden de koges i varm olie. Kog kagerne i den helt varme olie, én eller to ad gangen. Vend dem rundt et par gange under kogningen, og tag dem op med en hulske.
Drys en stor tallerken med sukker, og rul berlinerne godt heri.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek