Hirsegrød med æble, blåbær og karamelsauce

Grød er igen blevet populært på middagsbordet de seneste par år. Her får du en hirsegrød med æble, blåbær og karamelsauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt sukkeret i en kasserolle over lav varme, og lad det karamellisere en smule. Rør smør i, når sukkeret er lysebrunt, og hæld derefter fløden i. Rør godt rundt, og lad karamelsaucen køle af.
Bring hirseflager, mælk, vand og salt i kog i en gryde; skru ned, og lad grøden simre i 7-8 minutter.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver uden kernehus.
Anret grøden i skåle, og pynt med skiver af æble, tørrede æbletern, friske blåbær og det fine solbær- eller blåbærpulver.
Giv også grøden en skefuld karamelsauce, og nyd den med en god kop te.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth