Hindbærsnitter deluxe med crumble og lys chokolade

Giv de klassiske hindbærsnitter nyt liv med sprød smuldredej, friske hindbær og chokoladestriber.

Bemærk: Bagetid: 45 minutter. Afkøling i alt: 2½ time.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, 20 x 20 cm

Sådan gør du

1 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og salt sammen med en elpisker. Rør mel i, og tryk dejen ud i et jævnt lag i bunden af en bageform beklædt med bagepapir.
2 Sæt kagebunden på køl i ½ time.
3 Forvarm ovnen til 175°. Bag kagebunden i ovnen i 15 minutter.
4 Bland mel, muscovadosukker, havregryn og salt i en skål. Skær det kolde smør i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene til en grov smuldredej.
5 Smør hindbærmarmelade på den forbagte kagebund, og drys de friske hindbær ovenpå. Fordel smuldredejen over hindbærrene i et jævnt lag.
6 Bag kagen i ovnen i 30 minutter, til smuldredejen er gylden. Sæt bageformen på en rist, så kagen bedre kan køle af, og sæt herefter kagen i køleskabet i 2 timer.
7 Skær kanterne af den afkølede kage hele vejen rundt, og skær den herefter ud i pæne, aflange snitter.
8 Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Dekorér hindbærsnitterne med den smeltede chokolade, og drys med frysetørrede hindbær. Pynt evt. med spiselige blomster.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft