Hindbærroulade med marcipan

Luftig roulade med frisk smag af hindbær og et knasende overtræk af marcipan. Med denne opskrift lærer du at rulle rouladen legende let!

Bemærk: Hviletid på køl: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Bland mel, bagepulver og salt, og vend det forsigtigt i æggemassen.
Læg bagepapir på en bageplade, og smør papiret med smør. Smør dejen ud på bagepapiret til en stor firkant. En portion til 4 personer giver en firkant på ca. 25 x 35 cm. Bag sukkerbrødsbunden i ovnen i 10-12 minutter, til den er let gylden.
Læg bagepapir på køkkenbordet, og drys med sukker. Tag den varme sukkerbrødsbund ud af ovnen, men vent med at fjerne bagepapiret fra den. Vend straks bunden over på det nye ark bagepapir, som er drysset med sukker.
Træk det øverste stykke bagepapir af. Rul forsigtigt den varme sukkerbrødsbund sammen til en roulade (med det nye papir på) på den smalle led, så du får en tyk roulade uden fyld. Læg rouladen med samlingen nedad, og lad den køle helt af.
Pisk fløde og vaniljesukker til skum med en elpisker. Rul forsigtigt den afkølede roulade ud igen, og smør den med syltetøj. Fordel flødeskummet oven på syltetøjet, men lad en kant på 4 cm være fri i den bagerste ende.
Rul forsigtigt rouladen sammen igen, og læg den på et skærebræt med samlingen nedad. Sæt rouladen i køleskabet i ca. 30 minutter.
Ælt marcipan, glukosesirup og flormelis sammen til en ensartet masse, og læg den på køl i 10 minutter. Rul marcipanen ud med en kagerulle til en stor firkant – den skal kunne nå hele vejen rundt om rouladen. Skær kanterne til, så de bliver lige, og rul marcipanen omkring rouladen. Læg rouladen med sammenføjningen nedad.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Pynt rouladen med striber af smeltet chokolade. Drys evt. med frysetørrede hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth