Hindbærmoussekage med sprød kiksebund

En moussekage kan være lidt svær at lave, men her får du en opskrift på en lækker hindbærmoussekage med kiksebund, som nok skal lykkes.

Bemærk: Hviletid på køl: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 24 cm i diameter
lagkageplast

Sådan gør du

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og beklæd siderne med lagkageplast.
Knus kiks og sukker i en foodprocessor. Smelt smør, og rør det sammen med de knuste kiks. Fordel massen jævnt i springformen, og pres den godt sammen, så den dækker formens bund.
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frosne bær. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen.
Mos de kogte bær igennem en si over en skål – du skal kun bruge saften. Klem husblassen fri for væde, og rør den i den lune bærsaft i skålen, til den smelter. Lad massen køle af, til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i bærsaften i skålen, og vend dernæst forsigtigt bærsaften i det resterende flødeskum.
Fordel hindbærmoussen over bunden i springformen, og stil kagen på køl i mindst 3 timer, så moussen kan sætte sig.
Frigør forsigtigt moussekagen fra kageformen. Pynt med friske blåbær og frysetørrede hindbær, og servér.

Tip!

Ved at smelte husblassen i den varme bærsaft undgår du klumper.

Sørg for, at temperaturforskellen på bærsaften og flødeskummet ikke er for stor ved først at vende en smule flødeskum i saften. Herefter kan du let vende flødeskum og bær sammen, uden at husblassen trevler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. april 2019

Opskrift:

Fotograf: Lea Kaae