Hindbærmarmelade med ribs og lime

Mix hindbærrets sødme med den fine syrlighed fra ribs og lime. De fine tørrede hibiscusblade giver også syrlighed, og samtidig bidrager de til den flotte røde farve.

Bemærk: Trækketid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hindbær, ribs og hibiscusblade med syltesukker, og lad det trække i 1 time.
Varm det meget langsomt op i en gryde, til det knap når kogepunktet. Lad det småsimre i 10 minutter. Fjern evt. det skum, der dannes langs kanten.
Riv skallen, og pres limefrugten. Tilsæt limeskal og -saft, og smag på syltetøjet.
Lav en stivelsesprøve på en lille tallerken, og stil den i køleskabet. Se, om tykkelsen er tilpas, ellers kom lidt mere af syltesukkeret i, og kog igen i 4-5 minutter.
Kom det på rene, skoldede glas, og luk dem med film, syltepapir og/eller skoldede låg. Opbevares på køl efter åbning.

Tip!

Hibiscusbladene kan undværes, hvis du ikke kan få fat i dem. De fås fx online hos asatrading.dk og i deres bod i Torvehallerne i København.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. august 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP