Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing

Nogle gange er det enkle bare det bedste. Servér en sprød og saftig helstegt kylling med ovnbagte kartofler og en frisk salat med appelsiner.

Bemærk: Ovntid: Ca. 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarte, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande.
Vend kartoflerne i olivenolie, og drys med salt og peber.
Pensl eller smør kyllingen ind i en smule olivenolie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne møre.
Skyl og tør hjertesalaterne, og skær salatbladene i tykke bånd. Filetér appelsinerne ved at skære skrællen og den hvide hinde fra med en skarp køkkenkniv, og frigør dernæst frugtkødet i små fileter.
Hak hasselnødderne groft, og rist dem på en varm, tør pande.
Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen.
Vend salat og appelsinfileter i dressingen, og drys salaten med hasselnødder. Servér med kylling og kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, skovdalnordic.com