Helstegt kylling med rabarberkompot og syltede agurker

Måske forbinder du ikke ligefrem ovnstegt kylling med rabarber, men det fungerer overraskende godt sammen.

Bemærk: Trækketid, agurker: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Krydr kyllingen med salt og peber, både indeni og udenpå. Læg den i et ovnfast fad, og hæld en smule vand i bunden.
Steg kyllingen i ovnen i 1-1½ time, til der kommer klar saft, når du stikker en kødnål i. Lad kyllingen trække 10 minutter, før du skærer den ud.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Bring vand, eddike, sukker, peberkorn, laurbærblade og den hele chili i kog.
Hæld agurkeskiverne i gryden med den varme eddikelage. Tag gryden af varmen, og lad agurkeskiverne trække i mindst 30 minutter.
Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker, og læg dem i en gryde sammen med vand og fennikelfrø. Kog kompotten i 7-8 minutter, til rabarberne begynder at blive møre.
Smag til med sukker, og kog videre i 5-7 minutter. Servér kyllingen med rabarberkompot, syltede agurker og kogte kartofler.

Tip!

Du kan bruge stegesaften fra bradepanden som en hurtig sauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth