Hasselnøddekage uden mel med mørk og lys chokolade

Giv chokoladen selskab af marcipan og hasselnødder, og oplev en saftig kage fuld af smag og helt uden mel.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

1 Forvarm ovnen til 200°, og rist hasselnødderne i ca. 5 minutter. Gnub hinderne af i et viskestykke. Blend lidt over halvdelen af de afskallede hasselnødder til mel, og hak resten groft.
2 Riv marcipanen groft, og hæld den i en skål. Tilsæt sukker og smør, og pisk det let og luftigt med en elpisker. Pisk æggene i 1 ad gangen. Ved hasselnødder i, men gem lidt grofthakkede hasselnødder til pynt.
3 Skru ovnen ned på 175°. Hak mørk og lys chokolade groft, og vend dem i dejen. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i den.
4 Bag kagen i 40-45 minutter, til den er gylden. Lad kagen køle af, og pynt med resten af hasselnødderne.
5 Skrab forsigtigt på chokoladen med en stor skarp kniv, så du får fine, fnuglette chokoladespåner. Drys kagen med chokoladespåner og grofthakkede hasselnødder.

Tip!

Hasselnødderne holder kagen saftig og lækker i mange dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth