Hasselnøddekage med abrikosfyld

Det syrligt-søde abrikosfyld med muscovadosukker giver kagen en karamelliseret smag og en fugtig krumme.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 18 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en lille gryde. Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk mel og bagepulver i.
Blend nødderne helt fint i en minihakker, og vend dem i dejen sammen med mælken.
Smelt sukkeret i en gryde sammen med rosiner og syltetøj. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn i abrikosfyldet.
Smør springformen med smør, og drys den med sukker i et tyndt lag.
Fordel halvdelen af dejen i formen, og fordel abrikosfyldet ovenpå. Fordel resten af dejen oven på fyldet, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
Løsn kanterne fra formen, og lad kagen afkøle helt i formen.
Tag kagen ud af springformen, sigt flormelis over den, og drys med hasselnøddeflager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth