Harissa-kyllingelår med marokkansk gulerodssalat

Harissa er en chilisauce, der bruges i mange opskrifter i bl.a. Marokko og Tunesien. Her giver saucen smag og et diskret chili-kick til de saftige kyllingelår.

Bemærk: Marinering: Mindst 30 minutter, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør harissa sammen med honning, olie, koriander, spidskommen, revet muskatnød, pressede hvidløg og salt.
Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og smør dem grundigt ind i marinaden. Sæt derefter kødet i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over.
Tænd ovnen på 175°, og fordel de marinerede kyllingelår på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg lårene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte og flot gyldne.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, evt. på en køkkenmaskine. Kog skiverne i letsaltet vand i et par minutter, indtil de er møre, men stadig faste, og hæld vandet fra.
Rist sesamfrø, presset hvidløg og spidskommen i olie på en pande. Tilsæt gulerodsskiver, kværn salt og peber over, og vend rundt.
Pres saften af citronen. Smag salaten til med citronsaft, og anret den i en skål.
Drys med hakket mynte, og servér til kyllingelårene sammen med hummus og lunede fladbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling