Hakkebøffer med kartoffelgryde og syltet rødkål

Hakkebøffer passer rigtig godt sammen med kartoffelgryden og den dejlige syltede rødkål.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit rødkål fint. Varm honningen op i en stor gryde, til den bruser. Vend kålen hurtigt rundt i honningen, og rør, til kålen falder sammen. Tilsæt eddike og æblemost, og lad kålen simre under låg i ca. 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Rens svampene, og skær dem evt. i lidt mindre stykker. Pil og hak løgene, og steg dem i olie i en stor gryde i 2-3 minutter. Tilsæt svampene, og lad dem stege med.
Vend kartoflerne i gryden med svampe, og hæld ⅔ vand ved. Lad kartoflerne koge under låg i ca. 10 minutter, til de er møre, men ikke udkogte.
Rør ofte, og tilsæt evt. mere vand undervejs, så kartoflerne ikke koger tørre. Krydr med salt og peber.
Form kødet til hakkebøffer. Brun dem i smør eller olie på en pande, skru ned for varmen, og lad bøfferne stege færdig i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér hakkebøfferne med kartoffelgryde og lynsyltet rødkål.

Tip!

Du kan bruge de fleste slags svampe til kartoffelgryden, fx kantareller, rørhatte eller shiitake.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck