Hakkebøffer med enebær, flødesauce og rødkålssalat

Velkendt aftensmad med et lille tvist er lige, hvad der skal til for at tænde den indre glød.

Ingredienser

Sådan gør du

Knus enebær i en morter, og bland dem sammen med oksekød og tyttebærsyltetøj i en skål. Form farsen til hakkebøffer. Krydr med salt og peber.
Skræl kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter.
Bland tyttebærsyltetøj, eddike og olie i en skål, og smag til med salt og peber.
Snit rødkål fint. Skyl æbler, og riv dem på den grove side af et rivejern, eller brug et juliennejern, og høvl dem i tynde strimler. Hak hasselnødder og valnødder groft.
Vend tyttebærmarinaden i rødkålssalaten, og drys med nødder.
Steg bøfferne i lidt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen.
Kog panden af med bouillon og fløde, og smag til med tyttebærsyltetøj.
Servér hakkebøfferne sammen med kogte kartofler, tyttebær-fløde-sauce og rødkålssalat.

Tip!

Hvis du bare elsker tyttebær, kan du opgradere kødfarsen yderligere ved at blande 1 spsk. tørrede tyttebær og evt. også hakkede valnødder i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen