Gulerodsknækbrød med morgenfrue og fennikelfrø

Knasende sprødt hjemmelavet knækbrød med masser af kerner og frø. Spis det fx med koldt smør og ost, eller nyd det friskbagt, lige som det er.

Ingredienser

Udstyr

5-6 bageplader

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og riv dem fint på et rivejern. Pres væden ud af gulerodsstrimlerne.
Bland gulerødderne med hvedemel, majsmel, morgenfruer og frø. Tilsæt olie, salt og vand, så dejen bliver blød og homogen.
Smør dejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir, tag det øverste lag af, og læg knækbrødet på en bageplade. Fortsæt med resten, indtil al dejen er smurt ud.
Skær knækbrødsdejen ud i passende stykker med en kniv eller pizzaskærer.
Bag knækbrødene ved 160° varmluft i ca. 45 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Tag dem ud, og køl dem af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Anders Schønnemann