Gulerodskage med citronfrosting

En old-school gulerodskage er noget af det bedste. Frostingen kan spises med ske – så det er om at få den smurt på kagen, før størstedelen ryger i munden på bageren.

Bemærk: Afkølingstid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Skrub gulerødderne, og riv dem groft. Hak valnødderne groft.
Tænd ovnen på 180°. Rør sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen.
Bland mel, bagepulver og krydderier i en anden skål, og sigt det i dejen. Vend gulerødder og valnødder i.
Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i ca. 1 time.
Tjek med et grillspyd eller lignende, om kagen er gennembagt: Der må ikke hænge fugtig dej ved spyddet, når du stikker det ind i midten af kagen og trækker det ud igen. Lad kagen køle af i formen.
Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Rør flødeost med flormelis, og smag til med citronsaft og citronskal.
Smør frostingen på den afkølede kage i et tykt lag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth