Grydestegt kylling med urtesmør

Saftig helstegt kylling med urtesmør og frisk agurkesalat. Sauce er der selvfølgelig også rigeligt af.

Bemærk: Kogetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og hak persille. Rør smørret sammen med persille og blade fra timian og rosmarin. Riv citronskal fint. Pil og hak hvidløget, og rør citronskal, hvidløg, salt og peber i urtesmørret.
Før en finger ind mellem brystkød og skind på kyllingen, og løft forsigtigt skindet fri af kødet hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider. Nu er det muligt at få fingrene helt ud til lårene. Undgå at rive hul på skindet. Smør urtesmørret ind under skindet, og gnid oven på det med hånden, så urtesmørret fordeler sig jævnt nedenunder.
Brun kyllingen godt på alle sider i smør og olie i en stor stegegryde.
Pil hvidløg. Skræl gulerødder og bladselleri, skær dem i grove stykker, og læg dem i gryden sammen med peberkorn. Tilsæt bouillon, og lad kyllingen simre under låg i 1 time.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 20 minutter.
Skær agurken i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg dem i en skål. Bland eddike, sukker, salt og peber i en skål, og rør, til sukkeret er opløst. Hæld eddikelagen over agurkeskiverne i skålen, og lad agurkesalaten trække tildækket på køkkenbordet.
Tag kyllingen og grøntsagerne op af gryden. Kassér grøntsagerne, og hold kyllingen varm på et fad under et stykke alufolie og et rent viskestykke. Si bouillonen, hæld den tilbage i gryden, og lad den koge ind til det halve.
Pisk fløde i den indkogte bouillon i gryden, og lad saucen tykne ved svag varme.
Partér kyllingen, og anret den på et fad. Servér kyllingen sammen med de kogte kartofler, skilt sauce, agurkesalat og evt. et drys frisk timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft