Grydestegt kylling med speltkerner, selleri og mandler

At partere en hel kylling er nemt nok, hvis bare du er udstyret med en stor, skarp kniv. Når kyllingen er skåret ud, lægges det hele i én stor gryde, så det kan simre på komfuret i ½ time og blive mørt og lækkert.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og tør kyllingen, og læg den på et skærebræt. Find en god skarp kniv eller en udbener frem. Skær vingerne af kyllingen rundt langs det inderste led tættest på kyllingens krop.
Skær herefter lårene af kyllingen: Træk låret ud til siden, og skær et snit i skindet, så du kan se ind til benet. Lad herefter kniven følge kyllingekroppen, og skær låret fri helt inde i leddet for enden af låret.
Del lårene i overlår og underlår ved at skære hvert lår over i leddet. Leddet finder du ved at bøje låret – der, hvor det kan vrikke, skærer du det helt igennem med et rent snit.
Skær kyllingen igennem langs brystbenet. Lad herefter kniven følge ribbenene helt tæt, så du skærer de 2 brystfileter fri på begge sider af brystbenet.
Du har nu 8 stykker kylling i alt: 2 overlår, 2 underlår, 2 vinger og 2 brystfileter.
Opvarm en stor, tykbundet gryde med olie, og brun kyllingestykkerne godt. Krydr med salt og peber. Tag kyllingestykkerne op, læg dem på en tallerken, og lad gryden være varm. Pil løgene, og hak dem groft. Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Hæld lidt ekstra olie i den varme gryde, og steg løg, selleri og speltkerner i 2-3 minutter. Læg de brunede kyllingestykker tilbage i gryden.
Hæld vin og bouillon ved, og tilsæt laurbærblade og timiankviste. Lad retten småkoge under låg ved svag varme i 30 minutter, til kyllingestykkerne er møre. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Tag gryden af varmen, og tilsæt æbler og mandler. Smag retten til med salt og peber.
Anret i dybe tallerkener, drys med hakket persille og revet citronskal, og servér med brød til.

Tip!

Knoldselleri kan erstattes af andre rodfrugter, fx jordskokker, persillerødder eller pastinakker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft