Grundopskrift: Sprøde flutes

Hjemmebagte flutes er suveræne som tilbehør til aftensmaden, ikke mindst når den består af suppe, grillmad eller tapas.

Grundopskrift: Sprøde flutes
0-30 min.

(7)

June 13, 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: I alt 1 time.

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

SÅDAN LAVER DU DET BEDSTE FLUTE

Hjemmebagte flutes er bare 1000 gange bedre, end dem man køber i supermarkedet. Og så er det slet ikke så svært. Med denne grundopskrift kan du lynhurtigt trylle friskbagte flutes frem.

Ingredienser

Egentlig skal der ikke mere end vand, mel og gær til at lave brød. I denne opskrift er der udover grundingredienserne også salt, olie og kærnemælk.

Salt kan ikke undlades, da brødet ellers bliver kedeligt. Olie giver en blød og lækker krumme, så det kan heller ikke undværes. Har du ikke olie, kan du erstatte mængden med smør.

Kærnemælk giver brødet ekstra saftighed, men har du ikke kærnemælk, kan du erstatte det med almindelig mælk eller vand.

Flutes med fyld

Når du har bagt dine flutes, kan du servere dem til grillmad, suppe, pastaretter og meget mere. Du kan også spice dem op med forskelligt fyld.

Flutes med soltørrede tomater og cheddar: Fordel de hakkede soltørrede tomater og cheddar i rillerne, og bag flutene i ovnen i yderligere 5 minutter. Afkøl let på en rist.

Hvidløgsflutes med persille: Tag flutene ud, og skær dybe riller på skrå ¾ ned i flutene. Læg en skive hvidløgssmør i hver rille, og bag flutene i yderligere 5 minutter. Afkøl let på en rist.

Se også: Opskrift på helt klassisk og luftigt franskbrød

Måske du også kan li'