Grundopskrift: Grov tærtedej

Der er næsten ikke noget bedre end en god tærte til aftensmad! Her får du en simpel opskrift på en grov tærtedej, der mætter ekstra godt.

Bemærk: Hviletid, tærtedej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 26 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider.
Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages. Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Fjern alufolien.
Skyl auberginen, og skær den i små tern. Pil og hak løget. Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter. Krydr med salt, peber og tørret oregano.
Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen.
Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Servér evt. en grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck