Grovboller med valnødder

Grove boller med fin krydring og masser af valnødder er et hit på morgenbordet! De er også velegnede til at riste og spise som et mellemmåltid.

Bemærk: Hævetid i alt: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland vand og yoghurt med salt og sirup, og opløs gæren heri. Rør olie, muskat og speltmel i. Rør resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er lidt klistret.
Rør valnødderne i dejen. Brug en stor træske, og slå dejen godt igennem nogle minutter (kan røres på maskine i ca. 5 minutter).
Lad dejen hæve i ca. 1½ time.
Ælt dejen let igennem, og form bollerne med mel på hænderne. Lad dem efterhæve på pladen i ½ time.
Klip et kryds i toppen af bollerne, og drys med mel. Kan også pensles og drysses med hakkede valnødder.
Varm ovnen op til 220° med en skål vand i bunden. Bag på næstnederste rille i 20-25 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP