Grov spinattærte med laks og pinjekerner

En madtærte er perfekt som nem aftensmad, men fungerer også fint på frokostbordet eller som del af en større buffet.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland grahamsmel, havregryn, hvedemel og salt i en skål. Rør olie og cremefraiche i. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, til dejen er ensartet og jævn.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform med fingrene, så dejen dækker formens bund og kanter. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Skyl og tør spinaten. Opvarm en gryde med lidt olie, og steg spinaten i gryden i få minutter, til den falder sammen.
Skær laksen i tern. Hak dild fint. Riv skallen af citronen. Pisk æg, cremefraiche, hytteost og hakket dild sammen i en skål, og krydr blandingen med fintrevet citronskal, chiliflager, salt og peber.
Fordel spinat og laks i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over. Drys med pinjekerner.
Bag spinattærten i ovnen i 35 minutter, til den er gennembagt, og æggemassen er fast.
Spis tærten varm eller lun, og servér evt. en fyldig salat til.

Tip!

Grahamsmelet i tærtedejen gør, at bunden bliver mere sprød, og at den ikke glider ned fra formens kanter, når den forbages i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft