Grov ratatouille med krydrede lammeboller og flute

Ratatouille er en stegt fransk grøntsagsret bestående af blandt andet tomater, aubergine og squash.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløgene, og hak dem groft. Svits dem i olie i en stor gryde. Skyl squash, peberfrugter og aubergine, skær dem i 2 x 2 cm store tern, og svits dem sammen med løgene, til det hele får lidt farve.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Hak hvidløget fint, og bland tomater og hvidløg med de andre grøntsager i gryden. Lad ratatouillen koge i 20 minutter, til tomaterne er næsten kogt ud.
Skyl og hak persille og basilikum, og vend det i ratatouillen. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på grillfunktion. Rør kødet med rosmarin, chiliflager, presset hvidløg, salt og peber. Form kødet til små kugler med diameter som en 5-krone, læg dem på en bageplade, og steg dem under grillen i ovnen i 5 minutter.
Skru ovnen ned til 180º varmluft, og steg kødbollerne i yderligere 6 minutter.
Server ratatouillen i dybe tallerkener med lammefrikadeller og lunet flute.

Tip!

Du kan evt. sætte lammefrikadellerne på lange træspyd med lidt mellemrum imellem, inden du steger dem i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek