Grov porretærte med skinke og feta

Dejlig grov porretærte, hvor tærtedejen er baseret på groft rugmel, der giver en sprød og smagfuld bund til porrefyldet.

Bemærk: Hviletid, tærtedej: 30 minutter. Ovntid i alt: Ca. 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr små terninger af smørret godt sammen med melet. Saml dejen med sammen pisket æg og vand. Stil dejen til at hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
Rul dejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform (30 cm i diameter). Skær dejen til i kanterne, og prik dejen med en gaffel. Læg bagepapir over dejen, og fyld op med tørrede bønner, så glider dejen ikke ned ad siderne i formen.
Fjern bønnerne og bagepapiret, og bag tærtebunden videre i ca. 3 minutter, så den bliver jævnt gylden.
Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i ca. 12 minutter, til kanten er let gylden.
Pisk æg, mælk og yoghurt godt sammen. Rens porrerne, skær dem i tynde skiver, og fordel dem over den forbagte bund. Drys med skinkestykker, hæld æggeblandingen over, smuldr feta over, og krydr med salt og peber.
Bag tærten i ovnen ved 200° i 25 minutter.
Vend alle ingredienserne til salaten sammen. Servér til den grove tærte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth