Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella

Parmigiana di melanzane er en siciliansk vegetarlasagne med masser af parmesan. Pastaen er udskiftet med aubergineskiver, der giver ekstra smag!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt hakkede tomater. Hak basilikum, og tilsæt sammen med salt, peber og sukker. Lad saucen simre i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°.
Skyl auberginer, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag auberginerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er møre og let gyldne.
Smør et ovnfast fad (20 x 30 cm) med olivenolie. Fordel ¹⁄₃ af tomatsaucen i bunden af fadet, dernæst et lag af aubergineskiver, og drys med friskrevet parmesan.
Gentag processen, og slut med et lag tomatsauce og friskrevet parmesan. Top med skiver af mozzarella, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter, til toppen er flot gylden.
Skyl og tør salaten, og vend den med olie og eddike. Krydr med salt og peber. Servér salaten til lasagnen sammen med lunet brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic