Grønt stjerneskud med tre slags ærter

Til dette sunde stjerneskud er det hvide toastbrød byttet ud med fuldkornsrugbrød, og Thousand Island-dressingen er tryllet om til en vidunderlig grøn og smagfuld ærtecreme med avocado og basilikum.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend cashewnødderne til mel i en blender eller foodprocessor. Halvér avocadoen, og skrab kødet ud. Kom avocado, friskbælgede ærter, skalotteløg og basilikumblade ned til nødderne, og blend det hele til en grov creme. Pres saften af limefrugten, og smag til med limesaft, cayennepeber, salt og peber.
Skær ⅓ af rødspættefileterne i halve på langs. Lad resten være hele.
Rul de smalle stykker rødspættefilet sammen til små ruller, og læg dem i en sigte.
Bring 2 dl vand i kog i en lille gryde. Lad sigten med fiskerullerne hvile på kanten af gryden over det kogende vand. Skru ned for varmen, så vandet bobler let. Læg låg på, og damp rødspætterullerne i 3-5 minutter. Sæt de dampede fisk til side.
Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Bland rasp og rugmel i en anden dyb tallerken, og krydr med salt og peber. Vend de hele rødspættefileter i sammenpisket æg og derefter i raspblandingen.
Steg de panerede rødspættefileterne gyldne i smør eller olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side.
Fordel rugbrødet på tallerkener, og smør det med lidt af ærtecremen. Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker. Skyl slukkerærterne, og snit dem igennem på langs. Skær skalotteløget i tynde ringe.
Anret salat og stegte og dampede rødspættefileter på rugbrødet. Læg en stor skefuld ærtecreme på, og pynt med sukkerærter, skalotteløg, rejer, rogn og ærteskud. Skær limefrugten i både, og servér til stjerneskuddet.

Tip!

Skal det være ekstra luksuriøst? Så opgradér stjerneskuddet med friskpillede fjordrejer i stedet for almindelige rejer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft