Grønne og hvide asparges med pocheret æg og stenbiderrogn

En skøn forret i forårets tegn med både grønne og hvide asparges. Husk, at det skal gå lidt tjept med anretningen, da de pocherede æg skal serveres straks.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl aspargeserne, og knæk den nederste træede ende af. Skræl de hvide asparges, og skær dem i 4 cm lange stykker. Læg både de grønne og de hvide asparges i en gryde med kogende vand i 2-3 minutter.
Riv skallen af citronen fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.
Bring en gryde med vand og eddike i kog. Slå æggene ud på en lille underkop, uden at blommen går itu. Pisk det kogende vand i cirkelbevægelse med et piskeris, og tilsæt æggene 1 ad gangen. (vandet skal være i bevægelse, så ægget ikke sætter sig fast i bunden af gryden).
Lad æggene pochere i det varme vand i ca. 2 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skær brødet i små tern, og vend dem med olivenolie og salt. Rist dem på en pande, til de er gyldne og sprøde.
Anret 2 hvide asparges og 2 grønne asparges på hver tallerken sammen med brødcroutoner, stenbiderrogn og små klatter af dressingen. Pynt med kørvel og dild, og læg et pocheret æg på toppen. Krydr med peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth