Grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat

Lækre hjemmelavede fiskefrikadeller med hjemmerørt fiskefars og en frisk kålsalat med ansjoser.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget. Kør torskefilet, løg og ærter på en foodprocessor til en jævn fars, men uden at lade maskinen køre for længe.
Skrab farsen over i en røreskål, og rør den sammen med finthakket dild, æg, salt og peber.
Smør et stykke bagepapir med halvdelen af olien.
Form frikadeller af farsen, og læg dem på bagepapiret. Pensl med den resterende olie.
Bag frikadellerne i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til de er gennemstegte. Alternativt kan du stege dem i lidt olie på en pande, det giver en lidt sprødere overflade.
Skyl spidskålen, og snit den i meget tynde skiver. Dup ansjosfileterne tørre, og hak dem fint.
Pisk hakket ansjos, olie og eddike sammen til en dressing, og smag til med peber.
Bland spidskålen med dressingen, og servér salaten til de lune fiskefrikadeller.

Tip!

Færdigkøbt fiskefars er ofte rørt op med fløde, men når du laver den selv, bestemmer du selv fedtindholdet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek