Grønne asparges med chorizo, croutoner og smilende æg

Æg og asparges er et klassisk match, og den stærke chorizo pepper retten op.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl asparges, og bræk enderne af. Læg aspargesene i en gryde med kogende vand i 2-3 minutter. Løft dem op af gryden med en hulske, og hold dem varme i et rent viskestykke. Sænk æggene ned i det kogende aspargesvand, og kog dem i 5 minutter.
Skær chorizopølse og brød i små tern, og svits først pølsen sprød på en tør, varm pande. Tilsæt herefter brødternene, og steg dem, til de også er sprøde.
Anret de dampede asparges med drys af chorizo og brødcroutoner. Pil æggene, og halvér dem lige før servering, så blommen løber. Pynt med hakket purløg, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck