Grønkålssalat med æbler og valnødder

En knasende lækker grønkålssalat med æbler, valnødder og speltkerner, som gør salaten dejligt mættende. Servér fx til frikadeller, medisterpølse eller flæskesteg.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, hak det fint, og brun det i en gryde med olivenolie i 2-3 minutter.
Tilsæt perlespelt, og vend det godt sammen. Tilsæt vand, og lad perlespelten småkoge i 15-20 minutter, til kernerne er møre. Smag til med salt og peber, og køl kernerne af.
Skyl og rib grønkålen, og hak den i små stykker. Skyl og skær æblerne i fine både, og bank kernerne ud af granatæblet.
Vend den afkølede perlespelt sammen med grønkål, æbler, granatæblekerner og valnødder.
Pisk alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
Anret salaten i en stor skål, og vend den forsigtigt sammen med dressingen.

Tip!

Valnødderne smager endnu bedre, hvis du rister dem på en tør pande og afkøler dem, inden du vender dem i salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth