Grøn salat med mormordressing

Der er dømt ren nostalgi, når den grønne hovedsalat serveres med en klassisk mormordressing rørt med fløde og citron.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl salaten i koldt vand. Slyng den tør, eller dup bladene tørre med et viskestykke.
Hæld piskefløde i en skål, og pres citronsaft i.
Pil og hak hvidløg fint, rør det i sammen med salt og peber, og lad dressingen stå i 5 minutter. Rør lidt mere citron i, hvis den ikke er tyknet tilstrækkeligt.
Konsistensen skal være, så dressingen bliver hængende på salatbladet, men dog stadig er tynd nok til, at den kan dryppes over salaten lige før servering. Er dressingen for tyk, kan den justeres med lidt vand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek