Grøn salat med mormordressing

Der er dømt ren nostalgi, når den grønne hovedsalat serveres med en klassisk mormordressing rørt med fløde og citron.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skyl salaten i koldt vand. Slyng den tør, eller dup bladene tørre med et viskestykke.
2Hæld piskefløde i en skål, og pres citronsaft i.
3Pil og hak hvidløg fint, rør det i sammen med salt og peber, og lad dressingen stå i 5 minutter. Rør lidt mere citron i, hvis den ikke er tyknet tilstrækkeligt.
4Konsistensen skal være, så dressingen bliver hængende på salatbladet, men dog stadig er tynd nok til, at den kan dryppes over salaten lige før servering. Er dressingen for tyk, kan den justeres med lidt vand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Henrik Freek