Groft speltbrød

Sprødt og lækkert speltbrød, der skal hæve i en hævekurv. Kurven giver brødet de fine streger, men du kan også sagtens lade dejen hæve i en almindelig skål.

Bemærk: Hævetid: 4 timer. Gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

hævekurv

Sådan gør du

Rør vand, kærnemælk, gær og salt sammen.
Tilsæt halvdelen af melet, og rør til dejen er glat.
Tilsæt resten af melet, til du har en blød dej, der ikke klistrer.
Drys en hævekurv med mel, form brødet, og læg det i kurven. Stil den i køleskabet i minimum 4 timer, men gerne natten over.
Tænd ovnen på 220°. Vend brødet ud på en bageplade med bagepapir, og bag brødet nederst i den varme ovn i 25-30 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. september 2018

Opskrift:

Fotograf: John Bendtsen