Grillspyd med laks, tigerrejer og vandmelonsalsa

Grillspyd er en klassiker, og her får du den i en lækker variation med laks og tigerrejer. Til denne ret kan du servere cremefraiche rørt sammen med lidt limesaft.

Bemærk: Læg grillspyddene i vand i mindst 1 time før brug. Så går der ikke ild i dem. Vær opmærksom på at spyddene skal marinere i en time.

Ingredienser

Udstyr

tynde træspyd

Sådan gør du

Riv skallen af limefrugterne, og pres saften af dem. Rør limeskal og limesaft sammen med chilisauce, sojasauce, sesamolie og sesamfrø. Pil og pres hvidløget, og rør det i marinaden.
Skær laksen i tern på 5 x 5 cm. Optø tigerrejerne. Sæt laks, rejer og tomater på spyd.
Læg laksespyddene i en frysepose, hæld sojamarinaden i posen, og luk til. Lad det marinere på køl i mindst 1 time.
Kog risene efter pakkens anvisning. Hæld risene i en sigte, og afkøl dem under rindende vand.
Skær vandmelonkødet i tern, og skær løget i tynde skiver. Skyl og flæk agurken, fjern kernerne, og skær den i skiver. Pres saften af limefrugten.
Hæld risene i en skål sammen med vandmelon, rødløg, agurk, limesaft, korianderblade og sesamolie. Bland det godt.
Steg spyddene på grillen i 3-4 minutter på hver side, og servér dem sammen med vandmelonsalsaen og evt. brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft